Бойко Борисов ставал все по-диалогичен, вече приемал чужди мнения

3 февруари 2013


"Бойко Борисов е човек, който се вслушва в съветите на другите. Той знае кого да слуша. Впечатленията ми са, че става все по-диалогичен, все по-склонен е да приема чуждите мнения". Това заяви в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия началникът на политическия кабинет на премиера Румяна Бъчварова.
„Ако един премиер не може да се опази от самия себе си и от гафовете си, значи не става много за тази работа", каза още тя.
"Помагам на правителството да координира решенията си. В първите дни, когато започнах работа, се изумих от йерархичната вертикална структура на държавата. Сигурно това беше така и заради предишното коалиционно правителство. Липсваше координация между отделни структури. В нашето правителство координацията е изключително важна", добави началникът на политическия кабинет на Бойко Борисов.
Попитана за отношенията между министрите, Бъчварова заяви: "Не можеш да събереш 16 човека на едно място и всички да искат едно и също, да няма разногласия. Всеки министър се бори за по-голям бюджет за собственото си министерство".
По думите й премиерът не е реагирал късно, а по правилата по случая с образователния министър Сергей Игнатов и Фонд "Научни изследвания". "Мисля, че той беше подценил тази част от работата си - да администрира добре работата на фонда", каза Бъчварова. Според нея Игнатов не е знаел за скандалните научни проекти.

"Няма такова нещо като надпартиен кабинет като алтернатива на партийния". Така Румяна Бъчварова, коментира прогнозите на лидера на БСП Сергей Станишев за следващото правителство.
„По-надпартийно правителство от настоящето не знам дали е имало. Само двама министри са от ГЕРБ, останалите са експерти, поканени да работят", заяви Бъчварова.
По думите й изказванията на лидера на БСП за надпартийно правителство са „маневри, за да се облече по нов начин стара коалиция".
„Това може и да е заявка: „Каквото и правителство да направите сме готови да участваме". Има много тълкования", коментира Бъчварова.
Тя обаче заяви, че това не е послание към този, който ще прави правителството, а към тези, които трябва да гласуват за БСП.
„Не може да не им обещаеш властта", заяви Бъчварова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар